đŸš« 8 vanliga misstag att undvika nĂ€r du Lappar Jeansen!❌

I denna artikel delar vi med oss av de 8 vanligaste misstagen nÀr vi lappar Jeans!

Ofta lĂ€ser vi blogginlĂ€gg och hör mĂ€nniskor beklaga sig över att deras laglappar lossnar efter en tvĂ€tt – eller knappt fĂ€ster alls. I vĂ„r Guide – “Hur stryka Laglapp pĂ„ Jeans visar vi i nĂ„gra enkla steg hur man stryker laglapparna för bĂ€sta resultat.

Att laglappar inte fÄr fÀste eller lossnar enkelt beror nÀmligen pÄ nÄgot av följande:

1. Laglappen Àr för liten:

Laglappens undersida har en heltĂ€ckande limbelĂ€ggning. Klistret behöver alltsĂ„ fĂ€stas pĂ„ ytan runtomkring hĂ„let. Är den ytan mycket liten fĂ„r klistret lĂ„gt eller inget fĂ€ste. Se dĂ€rför till att ge klistret en rimlig chans att fĂ€sta genom att göra laglappen nĂ„gra millimeter större Ă€n hĂ„let Ă„t alla sidor.

Liten pÄstrykbar laglapp pÄ blÄ jeans
Lagningslapp ligger pÄ ett par blÄ jeans

 

2. Byxan var fuktig eller smutsig

För att limmet ska vĂ€rmas fast ska ytan som lappas vara torr och ren. Är byxan lite fuktig eller inte ren sĂ„ ger vi inte laglappen en Ă€rlig chans. Se dĂ€rför till att byxan Ă€r torr och ren innan du applicerar laglappen över det trasiga partiet pĂ„ plagget.

3. Ånga nĂ€r du strök

Av vana brukar vi Änga vÄra klÀder nÀr vi stryker. Det Àr en funktion som mÄste stÀngas av nÀr vi stryker pÄ vÄra pÄstrykbara laglappar. Det som hÀnder Àr att Ängan spÀr ut limbelÀggningen och dÀrmed försvagas kraften i limmet.

PÄstruken blÄ laglapp pÄ blÄ jeans
Resultat av en nyligen pÄstruken laglapp pÄ jeans

 

4. Laglappens klister var av dÄlig kvalité

Det finns en uppsjö laglappar pÄ marknaden med varierande kvalité. Laglappar frÄn Laglappar.se har vi testat sjÀlva och kan dÀrför gÄ i god för att laglapparna vi sÀljer Àr av hög kvalité. Alla laglappar Àr inte av samma kvalité. Behöver du en laglapp av god kvalité finner du det pÄ Laglappen.se

5. Du strök med för lÀtt hand

NÀr du stryker fast laglappen behöver du tillsÀtta ett litet tryck mot stryklappen. Inte sÄ att strykbrÀdan gÄr sönder men du behöver liksom pressa ner lappen sÄ att limmet vÀrms fast pÄ tygmaterialet den fÀster mot.

6. Vassa hörn som enkelt rivs upp

Hörnen ska rundas av innan du vĂ€rmer fast laglappen. Är laglappens hörn vassa finns det en stor risk att hörnen lossnar enklare om de kommer emot nĂ„got. Se dĂ€rför till att runda hörnen.

7. Byxan var skrynklig

Det Àr helt ok att byxan Àr skrynklig nÀr du stryker fast laglappen. Men ytan dÀr laglappen ska fÀstas mot mÄste vara plan.

Liten laglapp pÄ knÀ i jeans

 

8. VÀrmde under för lÄng tid

VÀrmer du lÀngre Àn ca 45 sekunder torkar limmet och blir verkningslöst.

 

Vi hoppas verkligen att detta inlĂ€gg var till hjĂ€lp och att du nu ser hur enkelt det Ă€r att förlĂ€nga livet pĂ„ dina plagg – bara du undviker dessa 7 misstag.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Vi anvÀnder cookies för att se till att vi ger dig den bÀsta upplevelsen pÄ vÄr hemsida. Om du fortsÀtter att anvÀnda den hÀr webbplatsen kommer vi att anta att du godkÀnner detta.