Guide: Laga hål i hästtäcke

Det finns lika många sätt att laga hästtäcken som det finns hästägare. Vår erfarenhet säger att lösningarna som finns till buds är flera – allt från att klistra på silvertejp till att sy med symaskinen beroende på – men inget direkt däremellan. I denna guide kommer vi visa dig ett mer hållbart alternativ till silvertejp och en snabbare lösning än symaskinen. 

Hästtäcken som går att reparera

Hästtäcken kommer i flera olika varianter och med olika syften. Som exempel finns kraftigare vintertäcken till tunnare varianter som eksem- eller flugtäcken. När det uppstår hål och små revor på dessa täcken är det normalt yttermaterialet som tar skadan. Yttermaterial kan variera men normalt är det någon slags behandlad polyester av mer eller mindre styrka. Alla hästtäcken som får hål kan och bör lagas. Med rätt typ av lagningslapp går det fort att lappa samtidigt som resultatet blir hållbart.

Självhäftande & elastisk lagningslapp

Med rätt lagningslapp kan du snabbt lappa små hål och revor samtidigt som resultatet blir hållbart. Snabbheten uppnår du genom att lapparna är självhäftande och kommer på en bärare. Lapparna är enkla att förvara och går snabbt att plocka fram vid behov. Att klistra på lapparna över hål och revor som uppstår gör du alltså enkelt på kort tid.

Hållbarheten uppnår du genom att välja en lagningslapp som är elastisk och slittålig. Nyttan med den elastiska egenskapen (exempelvis silvertejp är oelstisk) är att lappen anpassar sig till spänning som kan uppstå runtom hålet som blivit lagat. Dras hålet isär anpassar sig lagningslappen för att sedan dras ihop när spänningen släpper.

Instruktion: Laga hästtäcke

  1. Börja med att rengöra området som ska lappar
  2. Klipp bort eventuella trådrester
  3. Klipp ut passande bit lagningslapp och runda hörnen
  4. Om möjligt klistra på
Instruktion hur laga trasigt hästtäcke
Guide i hur man applicerar lagningstejp på håligt hästtäcke

Sammanfattning

Med rätt lagningslapp går det snabbt att reparera trasiga hästtäcken och resultatet är hållbart. Genom att följa instruktionerna i denna guide kan vi nästan garantera dig att du slipper spendera någon tid vid symaskinen alls. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.