Laga revor & hål i skinn

Idag består många slags fåtöljer, dynor men även säten av läder. Det kan vara skinndetaljer på en stol men även vita dynor till båten. Inte sällan uppstår små hål som lätt blir till större revor om man inte skyndsamt lagar hålen. Men hur laga och med vad?

Hur laga skinnklädsel?

Att laga skinnklädsel på stolen eller fåtöljen är mer eller mindre svårt beroende på hur viktigt det är med resultatet. Är det ursprungligt skick man vill uppnå gör man bäst i att lämna över arbetet till en specialist på läderreparation. Annars finns det idag flera gör-det-själv lösningar på marknaden där självhäftande läderlappar kan vara ett populärt alternativ.

Laga skinnsäte i bil med självhäftande läderlappar
Det går snabbt och det är enkelt att laga läder och skinn med självhäftande lappar av läder. Vidhäftningen är god och vi är nöjda med resultatet.

Vad är en självhäftande läderlapp?

Självhäftande läder är något grövre lappar med en yta som påminner om läder. Materialet på skinnlapparna är av syntetmaterial och går under benämningen PU läder. Lapparna kommer på en bärare och lossar man bäraren finns där en yta som är självhäftande. Styrkan i denna självhäftande egenskap kan i vissa fall vara avgörande för hur resultatet blir.

 

Svart självhäftande läderlapp med måtten 10 x 20 cm. PU läder med den rätta känslan och strukturen.

Vad kan du reparera med en självhäftande läderlapp?

Nästan alla ytor kan du snabbt och enkelt lappa med läderlappar. Vi rekommenderar alltid dessa lappar till skinnklädslar om alternativen är för dyra eller om alternativet är att slänga och köpa nytt. Med dessa läderlappar med en självhäftande baksida är det enkelt att bara klistra på över hålet och skadan maskeras. Utöver att lappen maskerar skadan kommer även en självhäftande läderlapp minska risken för att skadan blir större.

Hur reparera en reva på läder?

Att laga exempelvis en stol, fåtölj av läder är enkelt gjort. Nedan har vi tagit fram en guide för hur du på bästa sätt kan reparera trasig skinnklädsel.

  • Rengör ytan som ska lappas. Använd gärna någon slags rengörare.
  • Låt torka
  • Klipp nu ut en passande bit läderlapp.
  • Runda hörnen. Vassa hörn släpper lätt då ytan på en spets sällan fäster bra.
  • Klistra nu på lappen direkt över revan. Lossa bäraren vartefter
  • Tryck nu med stadig hand fast lappen hårt mot ytan
  • Klart

Sammanfattningsvis

Har du en fåtölj hemma som gått i arv, eller ett bilsäte i en exklusivare bil lämnar man såklart in objektet till en specialist på området. Är det däremot en mindre betydelsefullt läderobjekt du vill laga rekommenderar vi läderbitar som är självhäftande. Nyttan med denna metod är att det går fort, är billigt och såklart kan bli jättebra. Dessutom blir lagningen troligen av då det är enkelt. Behöver du beställa läderbitar att klistra på och laga hål och revor i läder kan du beställa olika färger på Laglappen.se. Dessutom är vidhäftningen på våra lappar mycket god. Lycka till med lagningen av lädersoffan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.