Lappa dina Leggings/Tights

Leggings (eller Tights som det också kan heta) köper man billigt på många handelsplatser. Det är lite av en slit-och-slängprodukt. Det är billigt att köpa nytt men bättre om vi tar hand om det vi redan har. Nedan får ni se hur en enkel laglapp kan användas som snabb lösning på ett par tights för barn.

“Det är billigt att köpa nytt men bättre om vi tar hand om det vi redan har”

Lappa Leggings

Leggings är ofta stretchiga och kan vara av tunt material. Materialet i leggings är ofta en blandning av bomull och andra syntetmaterial. Normalt utsätts barnens tights för större påfrestningar och som resultat uppstår små eller stora hål på framförallt knäna. Ju tidigare du lappar hålet desto enklare och bättre. På Laglappen.se kan du köpa både påstrykbara laglappar för leggings eller roliga tygmärken att lappa med. Är du ute efter att maskera rekommenderar vi laglapp i polyester i lämplig färg. Du har även större laglappar av bomull du själv klipper ut och formar till önskad storlek i valfri färg.

Antingen väljer du att lappa tightsen från insidan eller utsidan. Det är lite av en smaksak. Vi valde att lappa från insidan.

Leggings Laglappar
Laglapp som värmts på med strykjärn

Resultat av snabb laglappning

På denna bild ser vi resultatet av lappningen. Tanken med lagningen är framförallt att förlänga livslängden på tightsen. Vill man maskera lagningen kan man göra det med ett gulligt runt tygmärke på respektive knä.

“Kostnaden för denna lagning uppgick endast till några kronor vilket får räknas som billigt och miljösmart”

Laglappen vi använde var en laglapp för jeans. Kostnaden för denna lagning uppgick endast till några kronor vilket får räknas som billigt och miljösmart. Framförallt var vi intresserade av att hålet inte skulle bli större.

Påstrykbar Laglapp på Tights/Leggings
Resultatet av lappade leggings

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.