Lappa små hål på leggings med tygmärken

Leggings och stretchbyxor tenderar att snabbt få hål framförallt på knäna. Det gäller i synnerhet på barnens leggings. Men hur lagar man leggings och hur enkelt är det?

Lappa leggings med tygmärken

Leggings är ofta av bomull och andra material som exempelvis elastan vilket gör byxorna lite stretchiga. Byxorna är sköna att bära, tunna men går tyvärr lätt sönder. Uppsidan däremot är att materialet är som skapt för att snabbt och enkelt lappas med påstrykbara lappar av olika slag. Anledningen är just för att tyget har en stor mängd bomull som klistret gärna klistrar sig fast på bra.

Olika slags lappar för leggings

Beroende på smak finns det massor av snygga tygmärken att stryka på. Broderade märken att stryka på finns i mängder av varianter, former och färger.

Vill du bara stryka på en lapp och maskera hålet finns det lappar i mängder av färger som passar olika sorters tyger. Klipp ut en cirkel och placera över hålet som ska lappas. Lägg därefter ett bakplåtspapper på och stryk med hög värme i 40 sekunder. Pressa! Vänd därefter på plagget och stryk nu på samma sätt från insidan. Låt svalna och låt härda över natten. Därefter kan du använda byxorna som vanligt livslängden på dina leggings har nu ökat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.