Reflexer med flera funktioner

I dagarna har vi lanserat en ny undersida med reflexer. Undersidan är placerad under laglappar av syntet. Sidan är synlig på både mobil och desktop men texterna är något annorlunda beroende på enhet. Härunder berättar vi lite mer om tankarna bakom dessa självhäftande reflexer med olika funktioner. Vill du synas i mörket, forma till egna reflexer och kunna vara flexibel med användningsområden rekommenderar vi denna korta artikel.

Reflexer med flera funktioner

Reflexer med flera funktioner finns alltså på undersidan reflexer. Reflexerna har ett par olika funktioner. Dels fungerar reflexen som reflex. Det reflekterande tyget reflekterar ljus mycket bra vilket gör att den blir synlig även när det finns lite ljus som vid mörkrets inbrott.

3-pack självhäftande reflexer - Retro-Reflekterande reflexer
Multifunktionella reflexer i tre färger

Självhäftande

Reflextyget har två sidor. På ena sidan finns såklart det reflekterande tyget. På andra sidan finns det klister. Klistret gör att reflexen är självhäftande. Lämpligt är alltså att klistra på reflexerna på alla möjliga tyger. Sportkläder, ryggsäckar, regnkläder men framförallt overaller och jackor för höst respektive vinterbruk.

Det finns några saker att tänka på när man klistrar fast det reflekterande tyget på jackan eller andra tyger – se till att ytan du fäster på är torr och ren. Annars släpper reflexen alldeles för fort.

reflexlapp självhäftande silver
Självhäftande reflexer i silver

Laglapp

Reflextyget är mjukt och följsamt och är tillverkad av en blandning av bomull och polyester. Reflexen är vattentät och fungerar dessutom som en möjlig laglapp. Det kan vara frågan om en liten reva eller början på ett hål man vill lappa. Eller så kan det vara en yta på jackan som blivit fläckig. Då kan det vara klokt att maskera fläcken med en reflexbit och slå två flugor i en smäll. I vanlig ordning rekommenderar vi att även sy några stygn om lappen placeras på en yta som utsätts för mycket slitage.

Användningsområden

Användningsområdena med dessa självhäftande reflexer är många. Framförallt är det smart att fästa på barnens kläder, sportutrustning och ryggsäckar. Många föräldrar med barn vet att det inte anses speciellt hett längre att gå runt med en dinglande reflex i form av en nallebjörn. Det var populärt på 70-talet men inte längre. Lämpliga ställen att klistra på en bit reflex är på jackärmarna eller ryggen eller längst ner på jackan. Det går att forma reflexerna och klippa ut önskad storlek och form. Exempelvis barnets initialer vilket an vara både smart och kul.

Reflexer med flera färger

På Laglappen.se finner du självhäftande reflexer med flera olika sorters färger. Du finner självhäftande reflexer i neonorange, silver/grå, neongul eller svart. Beroende på målsättning finns olika färger att välja mellan. Är en målsättning att även märka upp kläder är det smart med en färg som verkligen sticker ut. Exempelvis någon reflex i neon. Är ditt mål istället att maskera reflexen finns alltså både grå eller svart färg på reflexen att välja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.