Lappa Stretchjeans utan nål & tråd 🤓

Lappa Stretchjeans snabbt med Strykbara Laglappar för Jeans!

Att lappa jeans tror många är för skräddaren och andra syproffs. Det är säkert sant i vissa lägen men absolut inte alla. Med ett strykjärn, ett par stryklappar av hög kvalité och ca 45 sekunder är det något även vi med F i syslöjd kan lösa.

Hål i jeansgrenen

Stretch Jeans med hål
Svarta stretchjeans med hål i grenen

Vissa områden på byxorna är mer utsatta än andra och slits därför snabbt. Grenen på jeans är ett sådant område som lätt slits. En anledning till att just grenen lätt slits är att benen inte kan röra sig fritt i ett par för åtsittande jeans. Med andra ord kan slitningen alltså bero på att jeansen är för “tighta”. En annan anledning till slitningar just vid grenen kan även bero på din gångstil.

“Att lappa jeans tror många är för skräddaren och andra syproffs. Det är säkert sant i vissa lägen men absolut inte alla”

Lappa jeansen innan det är för sent

Trasiga stretchjeans
5 cm lång reva

Vi ser att hålet är nästa 5 cm. Hålet växer för varje steg varför det är viktigt att lappa innan det är för sent, innan hålet blir för stort. Blir hålet större kan vi lämna över byxan till skräddaren men det blir dyrare. Lappar vi själva kommer vi undan med 6 kronor per laglapp och ca 45 sekunder.

Tygmaterial i ett par stretchjeans

Tygmaterialet i ett par jeans är en hög andel bomull om inte 100% bomull. För att få en känsla av stretch behöver kemiskt framställda material blandas med bomull. Exempel på sådana plastmaterial är Elastan och Polyester. Just dessa jeans innehåller 65% Bomull, 31% Polyester och 4% Elastan. För dessa stretchbyxor använder vi laglappar av 100% bomull i svart färg.

Stryk på laglappen i 45 sekunder!

Laglapp på Stretchjeans
Se till att laglappen är större än hålet som ska lappas
  1. Sätt strykjärnet på hög värme och låt strykjärnet bli varmt
  2. Stäng av ångfunktionen
  3. Placera en bit papper eller en bit tyg på insidan av hålet. Detta gör du för att inte limma fast lappen på insidan av byxan
  4. Jämna ut ytan
  5. Lägg laglappen jämt över hålet mot ytan du ska stryka på. Hela laglappen måste ligga jämt mot byxan.
  6. Stryk nu i ca 45 sekunder direkt på lappen och tillsätt ett tryck. Trycket är viktigt så att limmet smälter ner och fäster långt ner i fibrerna.
  7. Låt svalna

Enklare blir det inte och nu har vi förlängt byxornas livslängd för ca 16 kronor.

Tål laglappen att tvättas?

Stretchjeans med laglappar
Färdigt resultat av stretchbyxor med laglappar

Många tror att laglappen kommer falla av efter en eller ett par tvättar. Det kan den göra av i så fall två anledningar. Antingen beror det på kvalitén på limbeläggningen. Alla laglappar på Laglappar.se har genomgått våra hårda tester och klarar tvättar utan problem. Eller så beror det på att du missat följa instruktionen. Vanligt misstag är att man stryker på med ånga eller stryker under för kort tid. Men att laglappen lossnar kan även ha att göra med att man tvättar i för höga temperaturer. Håll dig till 30 till 40 grader så är det inga problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *