Reflexmärken att stryka på

Reflexmärken är snygga motiv med reflekterande yta att stryka på olika tyger. Ett reflexmärke stryker du på exempelvis mössan men även vantar. Dessutom kan det även vara kul och smart att stryka på reflekterande märken på en ryggsäck eller overall.

På vilka material kan man stryka på reflexmärken?

Vi har undersökt saken och funnit att det går att stryka på många slags material. Principen är att tyget ska tåla att strykas på med 2 prickar. 2 prickar motsvarar ca 150°. Många overaller, mössor och vantar kan du värma till 150°. Men hur gör man med material som galon, nylon och polyester som är värmekänsliga? Är du försiktig, följer guiden och värmer direkt på själva reflexmärken så blir det bra. Viktigt är att du använder dig av en teknik där du istället för att stryka 8-20 sekunder i ett svep provar dig fram med att stryka i 1 sekund vartefter. Genom att göra så minskar du risken att förstöra några plagg.

Shackmönstrad reflex på camouflage mössa
En reflex påstruken på en en mössa.

Så stryker du på ett reflexmärke!

Här nedan har du ett videoklipp som visar hur det ser ut och fungerar att stryka på ett reflexmärke. Det du ser är små hjärtan som placeras ut i önskad ordning. När du får hem dina reflexmärken kommer dom på en rulle som mäter 100 x 2,5 cm. Från rullen kan du klippa ut dina märken. Alternativt använder du ett längre stycke märken. Detta kan alltså vara kul att göra om du stryker på reflexer på byxbenet eller jackans arm som exempel. 

När du bestämt dig för var dina marken ska placeras lägger du därefter en tunn bomullsduk på reflexerna. Sedan stryker du direkt på duken genom att pressa. Detta gör du i mellan 8-20 sekunder beroende på. När reflexerna fastnat i tyget tillräckligt väl lossar du slutligen den skyddande bäraren. Nu kan du värma dig samtidigt som du blir extra synlig i vintermörkret.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *