🚫 8 vanliga misstag att undvika när du Lappar Jeansen!❌

I denna artikel delar vi med oss av de 8 vanligaste misstagen när vi lappar Jeans!

Ofta läser vi blogginlägg och hör människor beklaga sig över att deras laglappar lossnar efter en tvätt – eller knappt fäster alls. I vår Guide – “Hur stryka Laglapp på Jeans visar vi i några enkla steg hur man stryker laglapparna för bästa resultat.

Att laglappar inte får fäste eller lossnar enkelt beror nämligen på något av följande:

1. Laglappen är för liten:

Laglappens undersida har en heltäckande limbeläggning. Klistret behöver alltså fästas på ytan runtomkring hålet. Är den ytan mycket liten får klistret lågt eller inget fäste. Se därför till att ge klistret en rimlig chans att fästa genom att göra laglappen några millimeter större än hålet åt alla sidor.

Liten påstrykbar laglapp på blå jeans
Lagningslapp ligger på ett par blå jeans

 

2. Byxan var fuktig eller smutsig

För att limmet ska värmas fast ska ytan som lappas vara torr och ren. Är byxan lite fuktig eller inte ren så ger vi inte laglappen en ärlig chans. Se därför till att byxan är torr och ren innan du applicerar laglappen över det trasiga partiet på plagget.

3. Ånga när du strök

Av vana brukar vi ånga våra kläder när vi stryker. Det är en funktion som måste stängas av när vi stryker på våra påstrykbara laglappar. Det som händer är att ångan spär ut limbeläggningen och därmed försvagas kraften i limmet.

Påstruken blå laglapp på blå jeans
Resultat av en nyligen påstruken laglapp på jeans

 

4. Laglappens klister var av dålig kvalité

Det finns en uppsjö laglappar på marknaden med varierande kvalité. Laglappar från Laglappar.se har vi testat själva och kan därför gå i god för att laglapparna vi säljer är av hög kvalité. Alla laglappar är inte av samma kvalité. Behöver du en laglapp av god kvalité finner du det på Laglappen.se

5. Du strök med för lätt hand

När du stryker fast laglappen behöver du tillsätta ett litet tryck mot stryklappen. Inte så att strykbrädan går sönder men du behöver liksom pressa ner lappen så att limmet värms fast på tygmaterialet den fäster mot.

6. Vassa hörn som enkelt rivs upp

Hörnen ska rundas av innan du värmer fast laglappen. Är laglappens hörn vassa finns det en stor risk att hörnen lossnar enklare om de kommer emot något. Se därför till att runda hörnen.

7. Byxan var skrynklig

Det är helt ok att byxan är skrynklig när du stryker fast laglappen. Men ytan där laglappen ska fästas mot måste vara plan.

Liten laglapp på knä i jeans

 

8. Värmde under för lång tid

Värmer du längre än ca 45 sekunder torkar limmet och blir verkningslöst.

Vi hoppas verkligen att detta inlägg var till hjälp och att du nu ser hur enkelt det är att förlänga livet på dina plagg – bara du undviker dessa 8 misstag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *