Stryklappar för Jeans👖

Stryklappar för Jeans en smart typ av laglapp som enkelt och snabbt värms fast över trasiga hål. Vem som helst kan lappa enkelt med en laglapp och ett strykjärn.

Kärt barn har många namn

Styrklappar har många olika namn. Dessa smarta lagningslappar kallas även för påstrykbara laglappar, strykbara laglappar eller bara för laglappar med klister. Just laglappar med klister är lite missvisande då det faktiskt är lim och inte klister. Oavsett vad man kallar dessa lagningslappar är det samma typ av laglapp man refererar till.

Hur ser stryklappar ut?

Lapparna har två sidor. Ena sidan är av tygmaterial. Den andra sidan är av en limbeläggning. Normalt är limbeläggningen heltäckande men på vissa lappar är det tyvärr inte så.

Stryklapp för jeans
Blå laglapp jeans med limbeläggning

Tygsidan vänds mot dig och sidan med limbeläggningen vänds mot tyget som ska lappas. När tygsidan stryks med hög värme förs värmen genom tyget ner mot limmet varpå limmet aktiveras och börjar smälta ner mot tyget som ska lappas. När limmet sedan svalnat sitter laglappen fast – och resultatet blir förvånansvärt bra.

Klarar stryklappar även att tvättas i maskin?

Ja, har du köpt laglappar av kvalité och stryks de på enligt instruktionen så sitter laglappen utan problem. Läs på förpackningen eller googla lite snabbt ser du hur andra gjort. Här är en enkel guide med tips för hur du stryker på lappen på jeansen.