Ärva kläder med fel storlek

Att barn ärver varandras kläder och skor är bra. Men det kan ibland vara lite problematiskt. Antingen är något för stort, för brett eller för långt. I detta inägg ska vi ge lite tips på lite olika produkter som hjälper dig fixa till alla såna problem på ett enkelt sätt.

Byxor som är för vida

Om byxorna barnet ärver är en eller två storlekar för breda löser man det enkelt med skärp. Problemet med ett skärp är att barnet kan tycka det är jobbigt att bära och i synnerhet vid akuta besök till toan. Med ett elastiskt skärp undkommer man barnens ogillande samtidigt som inget skaver när barnet leker runt på golven.

elastiskt skärp
Elastiskt bälte som inte skär in i magen och som inte är i vägen

Byxor som är för långa

Byxorna barnet ärver kanske sitter utmärkt vid midjan men inte på längden. Att korta ner ett par byxben är enkelt gjort och går fort. På Laglappen hittar du bl a fållfix som fungerar utmärkt för byxor. Denna remsa köper du metervis och är ett par centimer bred. Remsan består av två sidor varav en sida har en klisteryta. Det du gör först är att du klipper till byxorna i rätt längd. Därefter blöter du ner remsan och placerar därefter fållfixen som en fog direkt över tygbitarna som ska fogas samman. Slutligen pressar du fast remsan med strykjärnet varpå byxorna har blivit fållade utan nål och tråd.

Byxor som är för trånga runt midjan

Om lillebrorsan är grövre runt midjan än vad storebror är behöver byxorna förstoras något runt midjan. Med en midjeförlängare kan du öka på storleken både en och två storlekar. Midjeförlängaren är tillverkad av denimmaterial och består av en jeansknapp. På själva förlängaren finns även två stycken knapphål. Knäpp på midjeförlängaren på byxorna och prova dig fram till rätt storlek. Denna lösning kan eventuellt bidra till att ett par byxor kan användas några gånger till innan det är dags för nyinköp.

Skor som glappar

Att ärva skor kan ofta innebära problem. Ett problem är att skorna naturligt är för stora. Vi kan inte trolla fram en perfekt storlek men vad vi kan hjälpa till med är en produkt som gör många stor nytta. Häldynor kan nämligen göra underverk om skorna är en halv till en storlek för stora. Häldynorna är självhäftande och klistras på längst bak i skon. Dessutom går en av våra häldynor att anpassa på höjden. Väl på sticker du ner foten som vanligt med skillnaden att glappet har försvunnit och skon sitter bättre.

Avslutningsvis

Att ärva kläder och skor är klokt och något som gynnar många i det långa loppet. Att ärva behöver däremot inte alltid vara det enklaste eller mest praktiska då storlekarna kan vara så fel. Men med en uppsättning prisvärda och praktiska produkter minimerar du mängden problem som härleds till storlek. Förutom nämnda produkter kan vi även tipsa om andra intressanta produkter inom enkel lagning av kläder och skor.

Vi hoppas denna artikel gav dig några nya insikter om hur du i framtiden får ärvda kläder och skor att passa mottagaren bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.