Maskinbroderi – Så skaps tygmärken med maskin

Broderi är en textil teknik som har som huvudsakligt syfte att göra ett tyg mer dekorativt än i sin ursprungliga form. Att brodera handlar alltså om att med tråd (eller garn) sy mönster direkt på tyg. Istället för tråd kan man också använda paljetter för att ta ett annat exempel.

Brodera för hand eller maskin

Att brodera snyggt för hand är tidskrävande. Att få till alla mönster och detaljer snyggt kräver flera års träning. Alla tygmärken på Laglappen broderas med maskin. Det är i praktiken en digital teknik som kräver en annan sorts kunskap och erfarenhet för att få till det snyggt.

Tygmärken på Laglappen är broderade på en filt eller ett annat stycke tyg. Baksidan av tyget är försett med en limbeläggning. Vi kallar det för en stryka-på-baksida eller en baksida av Iron-On. Genom att stryka med hög värme direkt på tygmärken smälter det maskinbroderade tygmärket fast på byxan, jackan eller tröjan.

Hur broderas tygmärken med maskin teknik?

Här får du följa med bakom kulisserna och se hur tygmärken med maskin skapas från grunden. ‘I klippet får du bl a se hur produkten Glittriga Smileys tas fram fram grunden. Dessutom visar vi även hur tygmärken i form av bokstäver tas fram från scratch. Njut!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *