Samarbeten med Vadstena

För inte så länge sedan studerade vi (grundarna till laglappen.se) en kurs vid namn Avfall i Kretslopp. Det var en kurs på HKR som i stort sett handlade om att utbilda människor i nutida och historisk avfallshantering .

Det hela började med att barnen frågade varför det var så viktigt att källsortera. Jag gav barnen ett standardiserat svar som minst sagt kändes tomt. Vid närmare eftertanke insåg jag hur lite jag kunde varför jag anmälde mig till denna kurs på 7,5 poäng.

Jag som skriver har sedan tidigare läst mig till en magisterexamen i ekonomi. Avfall i Kretslopp var den mest intressanta av allt jag läst.

Laglappen.se

Vi insåg att vi måste göra något och det la grunden till laglappen.se. Hela idén med shoppen är att underlätta för människor att vårda sina kläder istället för att bara köpa och slänga. Vi anser att Laglappen bidrar till att underlätta. Att stryka på laglappar är inte den bästa lösningen men det är en lösning. Vi tror inte att det finns en lösning. Vi tror på många olika typer av lösningar och vi hoppas såklart att vi faktiskt bidrar till att förlänga livslängden på kläderna. Det betyder mycket.

För att lyckas bli synliga för fler är det viktigt att synas på nätet. Genom att synas på nätet på flera olika typer av sökningar så hjälper vi människor att se möjligheten med påstrykbara laglappar. Ett sätt att förenkla för människor att finna vår webbshop är att ligga högt upp i Googles söklista  på sökord som vi tror människor söker på.

För att förbättra den möjligheten så har vi kontaktat andra människor som aktivt arbetar med miljöfrågor och långsiktigt hållbara affärsmodeller som ser till att belasta miljön på minsta möjliga sätt. Genom att samarbeta med dessa aktörer hjälper vi varandra på nätet.

Dahlströmska Gården

Ett sådan samarbete är med två personer som driver Dahlströmka Gården. Personerna bakom denna övernattningsverksamhet i Vadstena heter Sofia och Peter. Båda två arbetar aktivt med att erbjuda tjänster med miljön i fokus vilket du kan läsa mer om på deras presentationssida över hotellet i Vadstena.

På somrarna åker vi från mellersta Sverige till södra Sverige. Vi brukar passera Vadstena. Det är inte helt otänkbart att vi övernattar i Vadstena på vägen ner för att förgylla vår resa. Vi väljer gärna miljösmarta boenden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *