Armbågslapparnas grovlek är viktigt för köpare Online

När vi lanserade Laglappen.se i mars 2020 arbetade vi uteslutande med att lista produkter på hemsidan. Till en början listade vi endast laglappar av olika slag. Bl a lappar för armbågar eller sk armbågslappar.

För någon dag sedan fick vi ett negativt kundomdöme på en av våra armbågslappar av äkta mockaläder. Författaren till det negativa omdömet skrev att armbågslapparna av mocka var “alldeles för tjocka för en kostym” Detta fick oss att fundera och utveckla produktbeskrivningen ytterligare.

Armbågslapparnas storlek

Normalt presenteras armbågslapparnas storlek med h x b (höjden gånger bredden). Lapparnas storlekar är normalt 10 x 14 cm. Lapparna för armbågarna är ovala och kan vara tillverkade av olika material. En storlek som faktiskt inte framkommer i vare sig leverantörens produktinformation eller hos butiker Online är armbågslapparnas grovlek.

Som ett led i att göra det ännu enklare för köpare av armbågslappar online bestämde vi oss för att ta tag i frågan och inkludera grovleken på lapparna för armbågarna. Sagt och gjort! Häromdagen köpte vi ett digital skjutmått och la ner tiden det krävdes för att mäta upp samtliga serier och material och det var minst sagt intressant.

Armbågslapparnas grovlek varierar kraftigt

Det vi fann var att grovleken på armbågslappar av äkta mockaläder är dubbelt så grov som exempelvis en armbågslapp av imitationsläder. Det skiljde så mycket som 100% i tjocklek. Då läder väger mer än syntetmaterial väger dessutom lapparna mer vilket påverkar hur lapparnas bäst används.

Lappar för kavajer

Kavajer är normalt av tunnare tyg och dessutom av lättare material. Att då applicera en lapp för armbågarna som är lite för grov och lite för tung kan bli fel. Som ett led i att underlätta så mycket som möjligt för köpare Online har vi tagit fram måtten även på lapparnas grovlek. Vi har även förtydligat produkttexten ytterligare. Det vi kom fram till är att kavajer av tunnare tyg med fördel ska använda armbågslappar av velour. Dessa lappar har en grovlek på 0,75 mm och kan därför anses vara relativt tunna. Dessutom väger dessa lappar inte särkilt mycket. Slutligen är dessa lappar mer följsamma än exempelvis lappar av äkta läder.

Så slutsatsen blir att lappar av äkta läder kan uppfattas något mer tjusigt men behöver inte vara det bästa valet för din kavaj av tunnare tyg.