Att pyssla med barn – För dig som saknar inspiration

Nyligen har vi utökat sortimentet med riktigt bra pyssel för barn. Pysslet kommer i ett smart format där kreativiteten får stöd av ramverket pysslet erbjuder. I detta inlägg tänkte vi ge lite tips till dig som vill pyssla med dina barn men har svårt att komma igång.

Får du ångest av att pyssla med barnen?

För en del föräldrar kan aktiviteter som att pyssla med barn lätt skapa ångest. Ångesten kan skapas då man inte riktigt vet med vad man ska pyssla eller hur man ska pyssla. Barn kan uppskatta att pyssla men de allra flesta barn verkligen älskar hemmapyssel med sina föräldrar. Problemet för en del av oss föräldrar som också vill pyssla är bristen på pysselidéer. Om du som läser detta kan relatera har vi i detta inlägg lite tips på roligt pyssel som är värt att titta närmare på.

Roligt och enkelt pyssel i smart format

Under kategorin Pyssel Barn har vi adderat en grund för dig att beställa hem roligt pyssel med enkla idéer och medföljande instruktioner. Pysslet är idag fokuserat på att skapa utifrån ett givet format. Formatet består av en låda, medföljande instruktion om nödvändigt och idéer på pyssel med det allra nödvändigaste tillbehör. Exempelvis erbjuder vi nu pyssellådor med allt du behöver för att skapa egna armband, pussel och  halsband. Dessutom finns där även pyssel för att skapa egna pappersmasker som kan användas till teater eller maskerad. Naturligtvis finns även ett bra utbud av färgpennor av olika slag och storlek förutom glitterlim som barn älskar.

Tips till dig som köper pyssel till barnen

  • Välj pyssel du själv kan tänka dig pyssla med
  • Avsätt en tid för pysslandet ihop med ditt barn
  • Ha inga krav
Pyssla med barn
Med rätt pyssel som dessutom är prisvärt är det en lek att pyssla med barn

Vilket pyssel tycker du som förälder är kul?

Att köpa pyssel till barnen kan vara ett mål i sig. Många barn uppskattar ju pyssel men inte nödvändigtvis alla. I många fall handlar det om att hjälpa barnet komma igång och finna ro och glädje i pysslandet. Dessutom är pyssel en smart sysselsättning för oss föräldrar att hitta en kul stund med våra barn som innefattar annat än att titta på TV. Därför kan vi tipsa om att se köp av pyssel som ett medel och inte primärt ett mål.

Välj det pyssel du tycker ser kul ut och som du själv skulle kunna tänka dig pyssla med. Tänk på dig själv först och barnen i andra hand. För om du själv som förälder kan finna glädje i pysslandet kommer det smitta av sig på ditt barn.

När ska ni pyssla?

Lägg en tanke på när du och ditt barn kan pyssla. Hitta en tid som fungerar för dig. Planera för den tiden och bestäm dig för att försöka vara närvarande trots att mycket annat jagar dig. Stäng av din mobil. Förbered med lite mjölk och en kaka så kanske det blir extra mysigt och lite kladdigt och smuligt också.

Ha inga krav

Utgå från att pysslandet inte kommer gestalta sig som i amerikanska filmer eller som i tidningar. Utgå också från att det kanske kommer bli lite tramsigt. Allt detta är helt ok men ge inte upp. Det kanske är första gången ni pysslar ihop och det är klart att det känns ovant för er båda. Men ge inte upp. Kom igång med vanan att hitta en stund ihop och använd pysslandet som en plattform att umgås på ett sätt ni båda kan uppskatta.