Guide: Så använder du Gütermann textillim

Gütermann HT2 är ett populärt textillim som säljs i en tub på 20 men även 30 gram. Limmet är särskilt utvecklat för absorberande material som bomull, denim, ull men även filt mfl material. I denna guide ger vi dig tydliga instruktioner för hur du använder textillimmet från Gütermann.

1. Påför limmet

Börja med att limma ena sidan av tyget. Mycket lim behöver inte vara bättre så påför lämplig mängd lim för att undvika överflöd. Låt nu limmet torka i några minuter.

textillim på jeansficka
Påför textillim på de ytor du önskar limma ihop.

2. För ihop tygen

För ihop tygbitarna

textillim lufttorka
Sammanfoga tygen.

3. Låt torka i 30 minuter

När tygbitarna sitter ihop låter du limmet torka under ca 30 minuter. Detta moment är inte nödvändigt men förbättrar hållbarheten över tid.

4. Stryk på

När limmet hunnit torka in i 30 minuter stryker du med strykjärn på fogningen. Detta moment är inte heller nödvändigt men förbättrar hållbarheten markant.

stryka på textillim
Låt torka i 30 min och stryk därefter på för extra hållbarhet.

Sammanfattningsvis

Som du nu upptäckt är det enkelt att använda textillim från Gütermann – bara man vet hur man gör. Vi hoppas du fick nytta av instruktionerna i denna guide och att ditt resultat blev bra. Vill du veta mer om textillim och hur du jämför textillim mot varandra vill vi tipsa om inlägget Vilket textillim är bäst.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.