Reflexer att stryka på

Reflexer att stryka på kläder är för många en favorit då det resultatet blir proffsigt. Dessutom är det smart med påstrukna reflexer då man aldrig behöver oroa sig för att glömma reflexerna hemma. Med smarta reflexer på kläderna och skor ökar du säkerheten inte bara för dig själv utan även medtrafikanterna. Under vissa omständigheter kan en bra reflex av hög kvalité även vara skillnad mellan liv och död. Mot den bakgrunden rekommenderar vi alla att alltid bära någon slags reflex när man är ute och rör sig i mörkret.

Reflex på ryggsäck

Har du en ryggsäck och i synnerhet en mörk ryggsäck är det smart att förse ryggsäcken med reflexer. Med en påstruken reflex både på fram- och baksidan på en ryggsäck ökar du synligheten när det är mörkt ute.

Stryka-på reflex på ryggsäck
Resultatet av reflexer som strukits fast på ryggsäckens ena rem. Snyggt, smart och mycket enkelt!

Reflexerna som du ser på bilden ovan är så kallade stryka-på reflexer. Just detta mönster på reflex heter Zick-Zack. Det finns många snygga reflexer att välja mellan med olika mönster.

På bilden nedan ser vi hur reflexerna kommer på en bärare. Bäraren med dem små reflexerna placeras direkt på remmen med reflexerna nedåt.

stryka reflex på axelrem
Placera reflexen på önskad plats. Därefter stryker du på reflexen med en tunn bomullsduk mellan strykjärnet och reflexen

Stryk på reflexen

När reflexen är placerad värmer du direkt på reflexen men med en tunnare bomullsduk mellan strykjärnet och reflexen. Värm i ca 8-20 sekunder. Pressa med stadig hand så att reflexen värmer sig fast i tyget.

Med strykjärn inställt på 2 prickar och ingen ånga pressar du fast reflexen. Ca 8-20 sekunder.
faststruken reflex
Reflexen är påstruken. Dra nu bort bäraren från reflexerna. Därefter är det klart.

Tydligt kan man se på bilden ovan hur bäraren blir varm. Nu är det bara att dra bort bäraren försiktigt. Om reflexen ser ut att följa med bäraren så värmer du bara på lite till. Svårare än så är det inte.

Avslutningsvis

Reflexer att stryka på är enkelt. Samtidigt blir det mycket snyggt. Bäst av allt är att man inte kan glömma reflexerna hemma. Som avslutning vill vi även visa en annan ryggsäck som fått en riktigt fin reflex påstruken även på framsidan.

reflex på ryggsäck påstrykbar
Snow – Påstrykbar reflex från Laglappen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *