Lagningslappar i sträng kyla: Ett hållbarhetstest i -18°

En nyfiken Instagram-besökare ställde frågan: “Hur fungerar lagningslappar i sträng kyla?” Frågan tyckte vi var intressant och bestämde oss därför att testa lapparna under kontrollerade former.

Simulering av sträng kyla:

Vi valde en frys med -18° temperatur för att aktivt testa självhäftande lappar. Vi applicerade tre lappar på en polyester-gympapåse med avsiktligt skapade revor. Efter att ha följt vår guide placerade vi påsen med lappar i frysen i ett helt dygn.

Självhäftande lagningslapp
Testar att dra isär en gympapåse med självhäftande lagningslappar. Lapparna har vi frusit ner till -18°

Resultat av kyltestet:

Efter 24 timmar tog vi ut påsen och försökte dra isär den från båda håll. Förvånansvärt nog höll lapparna fast, och det var omöjligt att slita sönder gympapåsen. Testet bekräftar att självhäftande lappar behåller sin elastiska egenskap. Dessutom visar det sig att även klistret håller bra trots nedkylning.

 

Lagningslappar
Lapparnas utseende efter att spänning har släppt

 

Reflektioner och förtydliganden:

Det är viktigt att notera att vi utförde detta experiment på en gympapåse av polyester och inte på ett hästtäcke.. Vi kan inte garantera att resultaten skulle vara desamma för hästtäcken. Däremot indikerar testet att lagningslapparna tål sträng kyla och bibehåller sina egenskaper.

Slutsatser och användningsområden:

Vårt test visar att lagningslapparna fungerar väl i sträng kyla på vissa material. Dessa lagningslappar möjliggör användning inte bara på kläder utan även på andra föremål som kan exponeras för kalla förhållanden, som tält, väskor eller utomhusutrustning.

Genom att testa lagningslapparna i extrema förhållanden har vi fått värdefull insikt. Vi fortsätter att utforska och dela våra erfarenheter för att säkerställa att våra kunder får pålitlig och hållbar lagningslösning i alla miljöer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *