Hur fungerar lagningslappar i sträng kyla?

Frågan i rubriken kommer från en nyfiken besökare på Instagram som sett en annons vi marknadsför. Annonsen visar hur vi lappar och lagar ett hästtäcke. Då vi faktiskt inte visste bad vi att få återkomma efter att vi testat.

Test i sträng kyla

För att testa hur våra självhäftande lappar fungerar i sträng kyla har vi försökt simulera sträng kyla. Det vi haft att tillgå är en frys i -18°. Tre stycke lappar klistra vi på en gympapåse med 3 revor vi själva skapat. Vi klistrade på lapparna direkt över revan. Gympapåsen är av polyester.

Självhäftande lagningslapp
Testar att dra isär en gympapåse med självhäftande lagningslappar. Gympapåsen med lapparna har frysts ner till -18 grader

Vi följde guiden och förde därefter in gympapåsen med lapparna på i frysen under ett dygn. När 24 h passerat tog vi ut gympapåsen. Därefter försökte vi dra isär gympapåsen med krafter från två håll. Slutsatsen är att lapparna satt kvar och att det inte gick att slita sönder gympapåsen.

Lagningslappar
Lapparnas utseende efter att spänning har släppt

 

Med detta sagt säger vi inte att det även fungerar i sträng kyla på ett hästtäcke. Vad vi kan säga är att lapparnas självhäftande eller elastiska egenskaper inte tycks försämras under dessa testade omständigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.