Stryka på reflexer på regnkläder – går det?

Frågan är relevant då regnkläder normalt är av syntetmaterial med en särskild beläggning. Stryker man under för lång tid eller med för hög värme är risken stor att man smälter materialet. Med rätt teknik är det dock enklare än vad man tror – och stryker man på reflexer blir det dessutom snyggt och mer säkert.

Regnkläder av polyester och PU beläggning

Moderna regnkläder är normalt tillverkade av polyester. Beläggningen är av PU vilket står för Polyuretan. Att med strykjärn stryka på PU eller polyester är inga problem bara man är lite försiktig och stryker på med känsla.

Stryka på reflexer på PU beläggning

Som du ser i videon får påstrykbara reflexer mycket gott fäste på PU beläggning. Placera den påstrykbara reflexen på önskad plats. Lägg därefter på en pressduk direkt över reflexen. Värm strykjärnet till 2 prickar och värm genom att pressa strykjärnet mot pressduken. Pressa och lyft och pressa och lyft… Var hela tiden noggrann med att undersöka att regnjackan inte tar skada. Avlägsna pressduken och dra bort bäraren från reflexen.

Som videon demonstrerar går det alltså utmärkt att stryka på reflexer på regnjackan eller andra regnkläder. Viktigt är att du är varsam och noga undersöker materialet vartefter du stryker på. Se till att inte stryka med hög värme eller under för lång tid.

Avslutningsvis

Att stryka på reflexer på regnkläder går och det utmärkt och det du får är permanenta reflexer. Önskar du istället använda dig av temporära reflexer rekommenderar vi självhäftande reflexer att klistra på.  Det går dessutom att dra bort lika enkelt den dagen du vill avlägsna självhäftande reflexer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *