När skornas hälkappa gått sönder

Skor är något som slits mer eller mindre fort och delar av dina skor är mer utsatta än andra. En av dessa delar på skorna kallas hälkappa och tenderar att nötas ut relativt fort. I detta inlägg ska vi visa dig hur du förebygger men även lagar trasiga hälkappor.

Skornas mest utsatta delar

Skor är utsatta för mycket friktion, väta men även både kyla och värme om vartefter. Kraven på dagens skor är att skorna inte bara ska vara funktionella utan även snygga och bekväma. Skor har flera delar som är utsatta och riskerar att relativt fort gå sönder. Hälkappan är en sådan del. Det är den delen av skon där din häl är placerad. Du har kanske varit med om att tyget på hälkappan slitis ner? Om ja så har du säkert också upptäckt att en plastbit sticker fram som börjar skava. Dessutom ser det hemskt tråkigt ut. Det går att förebygga den sortens skada och det går dessutom att lappa om skadan väl är ett faktum.

laga trasig hälkappa före och efter
Före- och efterbild på sneakers med trasig hälkappa och åtgärdar hälkappa.

Laga skornas hälkappa

Lämnar du in skorna till en skomakare kan du få hjälp att lappa hälkappan. Det skomakaren då kan göra är att limma på en tunn läderbit på skorna. Det är hållbart och kostar inte särskilt mycket då arbetet inte är speciellt tidskrävande. Vill du själv limma på en bit går det bra det också.

Har man vare sig en läderbit eller passande lim kan man med fördel använda självhäftande hälskydd formade för dina skors hälkappa. Dessa kommer i flera olika färger och storlekar. Vidhäftningen är god och fungerar på alla slags skor. Lossa bara på bäraren och klistra på över hälkappan och viktigast av allt är att du låter skorna vila över natten innan användning.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.