Lappa hos Skräddaren eller lappa byxan själv?

Att gå till skräddaren och få sina kläder lagade är naturligtvis det bästa – men det kostar! I många fall räcker det med att laga själv, och det enklare än vad du tror.

Lappa jeansen
Jeans med två påstrukna laglappar från Laglappen.se

Gå till skräddaren för att laga byxorna:

Att gå till skräddaren bör man göra om hålet blivit alldeles för stort för att lappa själv. Ibland uppstår en reva på jeansknäet och när man sätter på sig byxorna sliter foten upp den lilla revan till ett större hål. Har hålet blivit väldigt stort är det inte lönt att laga hålet med stryka-på laglappar.

Antingen tar man fram symaskinen och fixar hålet själv eller så tar man byxorna till skräddaren. Beroende på skadan kostar det olika men man från räkna med ett pris från 200-300 kr. Det är svårt att ge något exakt pris för allt beror på hur komplicerad lagningen är och hur skadan ser ut men även vilket resultat man förväntar sig.

Stryk på en laglapp själv och spar pengar och tid:

Om hålet är hanterligt och ännu inte för stort går det alldeles utmärkt att stryka på en laglapp alldeles själv. Börja med att beställa hem ett par laglappar i den färg, storlek och nyans du vill ha. Dessa lappar är billiga och är av hög kvalité. Dessutom kostar det bara 9 kr i frakt vilket är superbilligt.

Sedan värmer du bara på laglappen över hålet och så har du ett par väl fungerande byxor igen. Behöver du en enkel guide på hur du lappar själv med ett strykjärn har vi gjort en guide – allt för att det ska vara så enkelt som möjligt.

Håller verkligen lagningen med påstrykbara laglappar?

Ja, om man följer råden vi ger i guiden håller laglapparna utan problem. Det är enkelt, går snabbt och mycket billigt sätt att få liv i kläderna igen. Tänk bara på att undvika de vanligaste misstagen när man stryker på laglapparna på jeansen så ordnar det sig. På bilden nedan ser du lagningen med stryka-på lapp efter användning och tvätt.

En strykbar laglapp på vänster knä
Jeans med laglapp från Laglappen.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *