Lappa kläder med tygmärken

Byxor, jackor och tröjor får enkelt små hål som sedan lätt blir större. Men tygmärken förhindrar man hålen att bli stora och därigenom förlänger man livstiden på plaggen.

Laga små hål på kläder

När det väl uppstått hål på kläder eller jackor är det inte alltid lönt att ta plaggen till en skräddare. Istället kan man själv enkelt och billigt stryka på ett tygmärke över hålet.

Laga hål i jacka med tygmärke
Lappad jacka med rosa tygmärke

Här ovan har vi strukit på ett tygmärke över ett litet hål. Att stryka på tygmärken tar inte längre tid än att få strykjärnet varmt. Tygmärket är av polyester vilket är ett plastmaterial och därför är det viktigt att tänka sig för innan man stryker på ett märke av polyester. Här har vi tagit fram en guide över hur du stryker på ett tygmärke.

Laga hål på stretchiga byxor

Ett tygmärke kommer med en baksida av Iron-On, alltså en stryka-på-baksida. Tygmärket pressas på kläder med ett varmt strykjärn. Det som händer är att baksidan smälter mot tyget och när limbeläggningen svalnat sitter tygmärket fast. I detta fall har vi strukit på ett tygmärke på byxor av stretchigt material. Det uppstår spänningar och tygmärket kan släppa men vår erfarenhet är att det håller bra och länge.

Tygmärke på blå byxor av bomull
Tygmärke på stretchiga byxor
Tygmärke på tights
Stryka-på tygmärke på ett par blå tights

Stort urval tygmärken för alla smaker

På Laglappen.se finner du ett stort utbud tygmärken för alla smaker. Alla tygmärken har en baksida av Iron-On och alla tygmärken är broderade. Du finner flera färdiga paket med många tygmärken i eller så kan du plocka ihop en egen samling av olika snygga tygmärken.

På shoppen kan finner du tygmärken av blommor men även större tygmärken som går att pryda ryggen med.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *