Smart väska för källsortering hemma

Enligt avfallsförordningen är det ett lagkrav att vi som konsumenter ska källsortera det avfall som uppstår i hushållet. Att ta hand om det avfall som uppstår kan vara mer eller mindre praktiskt – och mer eller mindre snyggt. Med en snygg väska att sortera avfallet i hemma gör du jobbet inte bara enkelt utan även snyggt.

Designad väska för avfall med 3 fack

Nyligen har vi utökat vårt sortiment stora väskor av återvunnet material. Nu har vi lanserat en stor väska för källsortering hemma. Väskan är tillverkad av återvunna PET-flaskor och består av tre fack.

Designad sorteringsväska för avfall
Sortera avfall med denna snygga väska för källsortering

Väskan kommer i flera olika mönster men med samma utförande. Väskan rymmer dryga 70 liter vilket kan jämföras med en normalstor flyttkartong. Storleken på väskan för källsortering är B 29 x L 75 och H 35 cm men är trots sin storlek mycket enkel att vika ihop och få undan när den inte används.

Tips på hur du källsorterar hemma

Den bästa källsorteringen hemma är den som blir av. Genom att ha en sorteringsstation hemma som är praktisk men också snygg ökar du chanserna att sorteringen blir av. Är avfallslösningen även enkel att rengöra, enkel att bära till avfallsanläggningen och kul att ha framme förbättrar vi chanserna ännu mer.

Tips på hur du källsorterar

  • Skaffa plats för sorteringsväskan
  • Märk upp facken med bild eller text
  • Skaffa vana att källsortera så snart avfall uppstår
  • Rengör kärlen kontinuerligt och vårda kärlen

Skaffa plats för sorteringsväskan

Inse att det tar plats att källsortera så länge du inte dagligen går till avfallsstationen. Dela in facken i ytterligare fack men se då till att gå med avfallet till miljöhuset kontinuerligt. Plats finns bara du vill. Bor du trångt kanske du har en balkong du kan ställa ut väskorna på, eller i hallen. Är väskan för källsortering hemma snygg kan det till och med vara kul att ha den framme.

Märk upp facken med bild eller text

Genom att du märker upp facken med bild eller text underlättar du för dig själv och andra i hushållet att sortera rätt avfall i rätt fack. Helst vill man slippa blanda för att sedan i miljöhuset åter igen sortera. Sortera endast en gång och med uppmärkta fack underlättar du den processen.

Skaffa vanan att sortera avfall

Att sortera avfall hemma är en process och kräver nya vanor. Har du inte tidigare sorterat bara sorterat delar av ditt avfall eller kanske inget alls krävs det en insats från din sida för att få in vanan att börja sortera. Genom att ha väskan för källsortering hemma synlig och lättillgänglig underlättar du vanan att påbörja arbetet att sortera avfall.

Rengör facken för avfall kontinuerligt

Genom att kontinuerligt rengöra och vårda väskan för avfall håller sig väskan snygg och fräsch under lång tid. Genom att vårda det vi har behöver vi inte ständigt köpa nytt och därmed minskar vi förbrukningen av naturens resurser. En väska som dessutom står framme vill vi ska se fin och fräsch ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *