Så lagar du hål och revor på ditt regnställ: En enkel guide

Regnkläder är oftast tillverkade av 100% polyester med ett yttermaterial av Polyuretan (PU). När dessa kläder får hål eller sprickor är det enkelt att laga dem själv. Här delar vi med oss av tips och råd för att framgångsrikt laga ditt regnställ.

Använd en självhäftande lagningslapp

Om din regnjacka har fått ett mindre hål är den enklaste och smidigaste lösningen att använda en självhäftande lagningslapp. Vi rekommenderar särskilt elastiska lappar som tål både väta och tuffa förhållanden, vilket ger en hållbar lagning.

Trasigt regnställ med hål
Hål i regnställ med yttermaterial av PU

Steg-för-steg guide för lagning

  1. Rengör ytan: Använd desinfektionsservetter (ofta medföljande vid köp av högkvalitativa lagningslappar) för att rengöra området runt hålet ordentligt. Tvätta noga där lappen kommer att klistras fast och låt ytan torka.
  2. Runda hörnen på lagningslappen: Med en vass sax, rundar du hörnen på lagningslappen. Detta säkerställer optimalt fäste och förebygger att hörnen lossnar.
  3. Klistra på lagningslappen: Lossa en del av lappen och fäst den över hålet. Dra sedan försiktigt av bäraren medan du klistrar på resten av lappen. Tryck hårt för att undvika luftbubblor. Vid möjlighet, använd en hårtork för några sekunder för att optimera klistrets fäste.
  4. Låt lagningen vila: För bästa effekt, låt lagningen vila över natten innan du använder regnkläderna igen.

Nedan har du illustrerande bilder över dessa olika moment i guiden.

 

Desinfektionsservetter används vid rengöring innan lagning av regnställ
1. Rengör ytan

 

Lagningslapp där hörnen på lappen rundas med sax
Runda hörnen på lagningslappen

 

Transparent lagningslapp på lila regnjacka
Klistra på lagningslappen

Sammanfattningsvis

Hål och revor är vanliga problem med regnkläder, särskilt vid äventyrlig användning. Istället för att köpa nytt kan du enkelt laga dem själv. Välj en lagningslapp med elastiska egenskaper och följ vår guide för en närmast permanent lagning.

Utforska Mer:

Om du är intresserad av att lära dig att laga andra saker som fått hål, som luftmadrass, campingutrustning eller parasoll, kolla in våra guider om Laga och reparera ett parasoll och Hål i Luftmadrass. Lycka till med dina lagningar!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *