Laga hålet i dunjackan – Enkel guide i 4 steg

Med vintern i antågande och dunjackan som återigen får se dagens ljus, kan det dyka upp ovälkomna överraskningar i form av revor och trasiga hål. Oroa dig inte – med vår enkla 4-stegs guide och några självhäftande lagningslappar kommer din dunjacka att stå redo att möta säsongens kyliga dagar med en nyfunnen styrka.

4-stegs guide i hur du lagar hålet i dunjackan

Steg 1: Rengörning – Gör dunjackan skinande ren

Innan du kastar dig in i lagningar börjar vi med ett steg för renlighet och förberedelse. Se till att din dunjacka är nytvättad och strålande ren. Alternativt, om detta inte är möjligt, ägna lite extra tid åt att rengöra området runt hålet. Syftet? Att ge lagningslappen den optimala ytan att fästa på. Låt sedan din dunjacka torka helt innan nästa steg.Viktigt att känna till är att ytan behöver rengöras trots att ytan ser ren ut. Varför? Det kan finnas rester av impregnering kvar vilken blir svårt för klistret att fästa mot.

Steg 2: Klipp bort överflödiga trådar

Nu när dunjackan är i toppskick, riktar vi uppmärksamheten mot detaljerna. Inspektera noga och ta fram saxen för att klippa bort eventuella utstickande trådar. Klipp så lågt som möjligt utan att riskera skador på det omgivande tyget. Detta steg är avgörande för att skapa en jämn yta där lagningslappen kan fästa på ett optimalt sätt.

Steg 3: Forma lagningslappen – Lite konst med en vass sax

När du nu har förberett dunjackan genom rengörning och detaljerad trimning, tar vi fram konstnärsförmågorna. Ta en bit lagningslapp och forma den något större än själva hålet. Målet här är att lagningslappen ska täcka hela hålet utan att vara för påträngande. För att uppnå den perfekta formen, använd en vass sax för precision och elegans.

Steg 4: Klistra på lagningslappen – Det sista magiska steget

Efter att ha förberett dunjackan och skapat den perfekta lagningslappen är det nu dags för det magiska ögonblicket – själva lagningen. Lossa lagningslappen från bäraren och applicera den försiktigt direkt över hålet. Se till att massera ut eventuella luftbubblor och säkerställ att lagningslappen ligger plant mot jackans tyg. Nu återstår bara det sista, men viktiga, steget – låt lagningslappen torka. Vi rekommenderar gärna en timme, men för det mest optimala resultatet, låt det gärna torka över natten.

Ett hav av färger att välja mellan

När din dunjacka är återställd till sin forna glans är det dags att ge den en personlig touch. På Laglappen.se finner du ett imponerande utbud av lagningslappar i över 18 olika färger. Från det klassiska svarta till djupblå och ett myller av nyanser däremellan. Glöm inte att utforska våra andra färgalternativ för att verkligen ge din jacka en unik och personlig prägel.

SvartSvart
Svart 4-packSvart 4-pack
MörkblåMörkblå
Mörkblå 4-packMörkblå 4-pack
+26
79 kr199 kr

Förresten, om du är nyfiken på att laga hål i luftmadrasser eller uppblåsbara badmadrasser, har vi också täckt detta ämne i våra tidigare blogginlägg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *